Коментари

Понекад су коментари много занимљивији (дане кажем бољи) од чланака који су им били повод. Постоји читава „војска“  коментатора  у електронским издањима дневних српских листова, и само треба имати времена. И читати.

Не знам да ли ће чланци преживети сутрашњи дан или следећу недељу, нисам рекао месец, али коментари хоће. Овде је место за сакупљање.

Као што се скупљају крушке, или вргањи. Па ко воли, нек изволи…

___________

коментари уз чланак

Приштина тражи ослобађање Харадинаја и прекид дијалога четвртак, 09.03.2017. у 13:49

 

Ucviljeni Ceda пре око један сат

Dragi moji, sve sam vise siguran da se nesto debelo iza brda valja. Pritom mislim na odugovlacenje odluke o sudbini onog finog gospodina Haradinaja. Da budem jasniji, sve sam vise siguran da ce odluka biti u nasu korist. Ne zato sto je francuski sud nepristrasan, vec zbog jos veceg komplikovanja stanja u ovom dijelu svijeta. Ja sam jedan od rijetkih koji vjeruje o ovakav ishod. Ramuse, dodji, ne boj se. Mi smo fin narod. A odijelo ti je svakako tijesno. Naci cemo ti nesto komotnije i prikladnije.
Ranko M.пре око један сат
Za svakog objektivnog posmatraca, ova odlika je kompromitujuca za samog predlagaca. Njome se supstituisu, pravo i pravda i prejudiciraju sudske odluke. Za svakoga razumnog, ova odluka bi trebala biti nerazumna. Ali, videli smo da to i nije bas tako. Nije mali broj onih, pa cak i u najblizem okruzenju, koji su ljubitelji pristinske „Vlasti“. Nasa diplomatija, nadam se i pored svega da je jos uvek imamo, ne sme, zbog izbora, umanjiti fokus sa ovih pitanja, jer ovakvi kao Pristina i slicni, ce koristiti eventualni „vakum“. I ne treba se zanositi „velikim diplomatskim pobedama“. Cinjenica je da su EU i Ameika, stvorili ovaj „improvizorij“ od „Drzave Kosovo“ i da ga sigurno nece napustiti. Bio bi to njihov poraz. Jedino do cega moze doci je usporavanje tog procesa sto bi, uz katastrofalno ekonomsko stanje, moglo da izazove unutrasnje tenzije medju samim Albancima. Nije nemoguce da Amerikanci svesno zrtvuju Haradinaja i time stvore bolju poziciju za Tacija, koji je prihvatljiviji za EU.
balzak пре 3 сата
ako se oslobodi haradinaj znaci da zapad dize ruke, onda neka ih dignu i za nas i neka ovog puta stvarno oni spreme potovicu za kosmet i puste nas da zavrsimo tu pricu, naravno fragmentarno i deo za deo. drugi ishod u tom formatu je nemoguc. albanci su u totalnom corsokaku, ne rade , ne uredjuju drustvo, svercuju, rade sa drogom i robljem , dolaze teroristi. jednom recju zaostalost do beznadja i kriminal koji se siri poput kancera. to je zasluga busa, klintona i obame . zamka da nas uvedu u nato kombinacije je uvredjliva i za realnost i za moral. ali mi se ne moramo zuriti, dovoljno da smo spremni i aktivni.
slobodan пре 3 сата
Kada jedan parlament donosi rezolucije ciji je smsao ucenjivanje Evropske unije i medjunarodne zajednice.Sta to oni misle da su iznad tih institucija?Ta aktivnost ima onda drugo ime prezime,a moje je misljenje da je to zalosna eskalacija primitivizma.
milan lala пре 3 сата
Neka prekinu dujalog bas bi im to bilo pametno , Rezolucija 1244 ima da se sprovede jer je vazeca. Srbija mirno treba da razvija svoju ekonomiju , politicki uticaj i vojsku , te u odredjenom trenutku kad dobije podrsku svojih saveznika sa vojskom i policijom po Rezoluciji 1244 bez pardona zavede red i poredak na KiM.
Vladimir Novi Sadпре 2 сата
To bi bio ozbiljan promasaj da neko ode da suflira francuskom sudu.Kada laici pisu komentare,jos je samo nedostajalo da pomene premijera.
Milovan Pпре 4 сата
Za dijalog je potrebno ispuniti osnovno a to je da teroristi koji sada vode tzv Kosovo moraju odgovarati za nedela koja su pocinili:etnicko ciscenje Srba sa Kosova I Metohije, ubistva, uzurpacija Imovine, rusenje svetinja, kuca, nelegalna prodaja imovine drzave Srbije od preduzeca do rudnika itd itd. To tad nema nikakvog dijaloga. Mozda je srpska vlast zaboravila zlocine kad sa zlocincima pregovara, zarad Unije koja se ionako raspada
Milojica Dragicev  пре 4 сата
Dragi sugradjani Republike Srbije,koji zivite u pokrajini Kosovo i Metohija,morate se odluciti ili Taci ili Haradinaj,jedan mora otici,tako Nemacka ciji su oni agenti igra igru.Odlucite se,jedan je postao iz nekog Nemcima poznatog razloga visak!? (….)

ЛеЗ 0010356